Definitie

Helaas kom ik hem nog wel eens tegen de definitie leerstoornis. Gelukkig wordt de definitie leerstoornis bij dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, dysorthografie, enzovoorts steeds minder gebruikt. Terecht, want mensen die een van bovenstaande labels opgeplakt hebben gekregen zijn juist heel goed leerbaar!

Onderwijsprobleem

Het onderwijs biedt de lesstof nog niet aan op een manier die bij hun past. Leren ze wel op hun eigen manier zijn ze we prima in staat om te leren en automatiseren. Zij hebben in mijn ogen dus geen leerstoornis maar een onderwijsprobleem.

Mijn praktijk

Iedere week zie ik in mijn praktijk hoe goed en snel deze kinderen kunnen leren als het hun wordt aangeboden met de Kernvisie methode.

Kreten

Ik krijg dan ook steeds weer kreten te horen als:

🌟 “wat een eyeopener”

🌟 “waarom heeft niemand mij dit eerder vertelt”

🌟 “dit snap ik, het lukt mij nu ook”

🌟 “oooh, dus ik ben niet dom of raar”

🌟 “hadden we dit maar eerder geweten, dan was ons een veel ellende bespaard gebleven”

Snel mooie resultaten

Kinderen halen snel mooie resultaten als ze weten hoe zij kunnen leren. Hieronder een paar voorbeelden:

🌟 Meisje groep 5, leest 2 weken na haar eerste sessie al 35 woorden meer tijdens de DMT toets.

🌟 Jongen groep 3, gaat na 4 sessies te snel voor het lesprogramma van zijn meester en haalt alleen nog maar krullen.

🌟 Meid, 4 vmbo, in 2 sessies klaar gestoomd voor haar examen. Leesteksten, werkwoorden vervoegen, spellen, vreemde talen leren, goed samenvatten en een mindmap maken zijn voor haar geen probleem meer. Ze ziet niet meer op tegen het maken van haar examens want ze weet nu hoe zij moet leren.

🌟 Jongen, brugklas HAVO/VWO, durft weer naar school omdat hij weet dat hij het kan, ondanks dat hij anders denkt dan school van hem verwacht.

🌟 Meisje groep 7, gaat nu bij iedere AVI test 1 of 2 AVI’s vooruit. Ze weet nu hoe zij kan leren en het leren gaat haar veel beter af. Ze kan haar dyslexie nu accepteren en staat sociaal emotioneel veel sterker in haar schoenen.

Het zijn slechts een paar voorbeelden van wat er gebeurd als iemand hen zegt dat ze wel kunnen leren en hen daarbij vertelt hoe. Na 5 of 6 sessies Krachtig Anders Leren maken ze grote stappen en halen ze grote achterstanden in een snel tempo weer in.

Dit wil je toch?

Wil jij dat jouw zoon of dochter ook weer kan stralen omdat hij/zij school oké kan vinden en weer in zichzelf geloofd. Maak dan een afspraak, je vind mijn telefoonnummer op de contactpagina.

Lieve groet,
Manon.