Manon Hornman

Coach bij Dyslexiecoach Twente

Gevoels- en beelddenker, bruggenbouwer

 

Mijn passie

Ik heb veel passies, zo mag ik graag wandelen, schrijven, dichten, informatieve boeken lezen, tekenen en er met mijn gezin op uit gaan. Mijn grootste passie, naast mijn gezin, is het coachen van jongeren met dyslexie.

Mijn waarom

Ik weet wat het is om een hekel te hebben aan lezen doordat het niet makkelijk gaat. Een heel eind te kunnen komen in het onderwijs, maar opeens de lees, spelling en rekenproblemen jou beginnen tegen te werken. Te weten dat je het kunt. Hoge verwachtingen te hebben van jezelf, maar je het simpelweg niet meer kunt laten zien, omdat je ineens sneller door de lesstof heen moet.

Als moeder van een dochter die haar problemen kent met het onderwijs en een zoon met ernstige enkelvoudige dyslexie werd ik hier opnieuw mee geconfronteerd. En vastlopen in het onderwijs is wat ik voor hen en alle jongeren met dyslexie wil voorkomen.

Hoe dan?

Tijdens mijn zoektocht naar hoe ik het vastlopen kan voorkomen vond ik de Kernvisie methode. Een methodiek waar mijn zoon en ik direct een goed gevoel bij kregen. Binnen 6 weken waren de eerste resultaten zichtbaar en na een half jaar was zijn uitstroomadvies een niveau hoger! De frustratie die dyslexie met zich meebrengt liep zienderogen terug.

En nu?

Nu ben ik zelf Kernvisiecoach en coach ik jongeren met dyslexie. Ik weet grotendeels hoe het in hun hoofd werkt en kan daardoor de juiste tools aanreiken die het lezen, spellen, schrijven en rekenen makkelijker maken. Ervaring leert dat een goede planning noodzakelijk is voor mooie resultaten, daarom help ik ze ook met het plannen van hun week en hun huiswerk.

Als ik het kan, kan jij het ook!

Met 1x per 3 weken 1 uur coaching kun jij ook goede resultaten behalen, maar daar moet je wel 1 kwartier per dag wat voor doen! Zoals Henry Ford zegt:

 

“Als je denkt dat je het kan

of denkt dat je het niet kan,

je hebt altijd gelijk”

 

Laten we samen aan de slag gaan!

Lieve groet,
Manon.

Dyslexiecoach Twente