Dyslexiecoach Twente

Dyslecten zien de wereld anders. Ze denken creatief, lateraal en lossen problemen op die anderen niet op kunnen lossen.

-Bron: Mady by Dyslexia –

Dyslecten hebben de vaardigheden van de toekomst. Daarnaast hebben ze het verleden getransformeerd door uitvindingen als de gloeilamp en de Iphone.

-Bron: Made by Dyslexia

1 op de 10 mensen is dyslectisch, maar 80% wordt nooit ontdekt op school. Zij zullen nooit hun volledige potentieel begrijpen.

– Bron: Made by Dyslexia –

Dyslecten denken bij voorkeur met hun rechterhersenhelft. Om te kunnen lezen, schrijven en rekenen moeten zij verbanden leggen tussen hun rechter- en linkerhersenhelft.

-Bron: Krachtig anders leren. Wim Bouman-

School en lesstof is ontwikkeld voor mensen met een voorkeur voor de linkerhersenhelft. Dyslecten krijgen de lesstof niet aangeboden op een manier die bij hun leerstijl past.

– Bron: Kernvisie Methode –

Dyslecten denken vaak in beelden of doen dingen op gevoel. Beelden en gevoel omzetten naar woorden is lastig. Daardoor lijken dyslecten trager.

–  Bron: Kernvisie Methode –

Kernvisie methode: De methode bij leerproblemen en concentratieproblemen

Het zit er wel in maar komt er niet uit!

Jullie kind, slim, nieuwsgierig, creatief, leergierig, gemotiveerd of niet meer. Loopt tegen leerproblemen aan. Op het gebied van lezen, spelling, rekenen, klokkijken, topografie en automatiseren komt er niet uit wat er in zit. Thuis zie je een kind dat dingen snel door heeft en het liefst de moeilijkste dingen doet. Op school krijg je te horen dat het niet wil lukken voor jullie kind.

Frustrerend voor jou als ouder en nog meer voor jullie kind. Alle kinderen gaan verder, waar jullie kind achter blijft. Komt in speciale groepjes of bij de andere kinderen met problemen te zitten. Jullie kind vind school steeds minder leuk.

Het kan ook zijn dat jullie kind het op de lagere school prima redt, met zelf aangeleerde trucjes, maar dat jullie kind op het voortgezet onderwijs ineens niet meer redt. Met als gevolg faalangst, paniek, niet meer naar school willen of durven.

Dan is de Kernvisie methode de oplossing!

Aanpak

We beginnen met het intake gesprek. Tijdens dit gesprek gaan we achterhalen of de Kernvisie methode een oplossing is voor jullie kind of dat ik jullie op een andere manier moet bijstaan.

Als tijdens het intake gesprek blijkt dat de Kernvisie methode de oplossing is voor de leerproblemen van jullie kind start ik direct met de eerste sessie.

Tijdens de sessie krijgen jullie technieken aangereikt die er voor zorgen dat jullie kind leert lezen, schrijven, spellen, rekenen, klokkijken of automatiseren. Op een manier die past bij de manier waarop jullie kind denkt en leert kind. Jullie gaan daarna iedere dag 1 kwartier aan de slag met deze technieken.

Werkwijze

  • Voor kinderen van 8-18 jaar
  • Intake gesprek + eerste sessie
  • Sessies van 50 minuten tot 1 uur
  • 1x per 3 weken
  • Op afspraak
  • Thuis iedere dag 1 kwartier oefenen

Kosten

  • Intake  + eerste sessie € 105,00
  • € 95,00 per sessie
  • Annuleren mogelijk tot 24 uur van te voren

Leren op een manier die bij jullie kind past?